Groene currysoep met zoete aardappel
30 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de rode peper in ringetjes en de paprika in blokjes.
- Verhit in een soeppan de olie. Fruit de currypasta met de paprika en rode peper 1 minuut.
- Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Snijd intussen de prei in ringetjes en verdeel de broccoli in roosjes.
- Voeg de groenten toe en kook ze in de bouillon in 8-10 minuten zachtjes gaar. Bereid intussen de zoete aardappelblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schenk de kokosmelk bij de soep en breng op smaak met zout en peper. Voeg ook de zoete aardappelblokjes toe. Hak de koriander grof.
- Schep de soep in 4 kommen. Garneer met de uitjes, het sesamzaad en de koriander.
- Een makkelijke soep voor de kerstdagen én alle andere dagen in de drukke decembermaand. Serveer kleine porties als trendy tussengerecht met kerst of neem een flinke kom als maaltijdsoep.
- Tip: Laat voor een frisse smaak 1 stengel citroengras meetrekken. Kneus de stengel zodat de aroma’s goed vrijkomen.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 425 kcal
- 24 g vet waarvan 13 g verzadigd
- 38 g koolhydraten
- 8 g eiwit
- 10 g vezels
- 2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen